Posted by: menengah3na | Julai 15, 2008

3b1 Suriani 10000 ingkari larangan

Rakyat Malaysia mengikari arahan kuasa apabila mengahdiri perhimpunan gabungan malaysia memprotes kenaikan minyak.Mereka melakukannya pada hari ahad dan di stadium kelana jaya.Mereka diingatkan supaya tidak mencabar polis dengan menyertai perhimpunan haram ini.Saya berpendapat bahawa rakyat malaysia telah membuat perkara yang sebegitu kerana hendak memprotes diri mereka dalam harga minyak yang telah dinaikkan.Pemerintah harus lebih bertimbang rasa dalam kenaikkan harga minyak kerana ada ramai yang memakai minyak dan ramai penduduk bukannya kaya sangat dalam membeli minyak yang mahal.

Advertisements

Responses

  1. Nampaknya, Suriani menyokong tingkah laku warganegara dalam protes terhadap kementerian negara mereka. Saya gembira melihat usaha memberi pendapat secara ringkas itu yang juga disertakan bukti daripada artikel tentang kenaikan harga minyak.
    Namun, kita juga perlu melihat isu tersebut secara keseluruhan. Kenaikan harga minyak melibatkan banyak negara termasuk Singapura juga. Ramai individu yang mempunyai kenderaan serta pemandu teksi di Singapura turut menyatakan pendapat dan ketidaksenangan mereka. Namun, cara kita memperlihatkan pendapat dan perasaan kita berbeza.
    Mungkin Suriani boleh membezakan antara respons wargangara penduduk kedua-dua negeri? Serta bagaimana kedua-dua pemerintah mengatasi situasi tersebut untuk membantu rakyat masing-masing.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: