Posted by: menengah3na | Julai 15, 2008

3B1 Fadzil Ulasan Godaan Rokok(Minggu 3)

                                                                  Godaan Rokok

              Setelah membaca artikel godaan rokok ini membuat saya lebih tidak mahu menghisap rokok kerana artikel tersebut telah mengajar sedikit tentang apa yang mungkin terjadi dengan rupa muka kita apabila kita merokok.Budak sekecik 13 tahun sudah mula menghisap rokok kerana dipengaruh oleh rakan-rakan yang tidak bermanfaat.Ada lebih baik kita simpan wang daripada membeli rokok setiap minggu yang harganya $10.Shaza ada satu-satu pelajar yang bernasib baik kerana selepas kejadian tersebut dia mula berhenti merokok jika tidak berlaku peristiwa itu dia mungkin masih menghisap rokok hingga sekarang.Sokongan ibu bapa adalah amat penting.Terdapat 90 peratus ibu bapa tidak tahu tentang aktiviti yang dilaku oleh anak-anak mereka.Ibu bapa juga harus menunjuk peranan yang penting dengan tidak menghisap rokok.

Advertisements

Responses

  1. Saya melihat kesungguhan dalam perlaksanaan ulasan anda ini. Selain daripada adanya ringkasan tentang individu yang dibincangkan dalam artikel, anda juga memperlihatkan kematangan dalam menyatakan perasaan dan pendapat yang diikuti dengan bukti daripada pembacaan artikel tersebut dengan baik. Malah, anda telah memberi saranan berkenaan peranan ibu bapa dalam mengawasi gerak laku anak-anak mereka. syabas!
    sebagai tambahan, mungkin anda dapat turut menganalisis sejauh manakah artikel ini berkesan dalam mengatasi masalah merokok di kalangan golongan muda remaja kita?


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: